14:31:58
Kycklingfärs
Jag hade några kycklingbröst i frysen och ville testa att göra något annorlunda med dem än att bara skära dem i bitar och steka. Jag letade runt på nätet efter några tilltalande alternativ och stötte på kycklingfärsbiffar gjord på egenmald kycklingfärs.
Sagt och gjort, 2 kycklingbröst åkte ner i matberedaren där de pulsades till en finfördelad färs. Färsen åkte sedan ner i en skål där den blandades med 1 ägg, salt, lite vitlökspulver och curry. Färsen blev lite lös dock, antagligen för att det var för lite färs för 1 ägg, så jag finkrossade 2 delikatessknäckebröd och hade i som ströbröd för att suga upp lite av vätskan. Färsen var fortfarand en liten aning för lös för att hålla ihop när man formade den dock, så istället klickade jag ner 4 biffar i stekpannan och plattade till dem lätt med stekspaden.
De färdigstekta kycklingbiffarna blev riktigt goda. Kanske att de blev en aning gryniga, eller vad man ska säga, men ändå saftiga. I brist på annat så åts de med pommes frites, men biffarna skulle nog vara riktigt goda som hamburgare eller till ris eller nudlar, eller liknande.